Friss hozzászólások

 
Én és a szüret
griffin, 2006, szeptember 25 - 18:50

Hétfőn szinte semmi nem történt az-az, reggel apa elbúcsúzott tőlem, hogy két napig nem lesz aztán este mégis csak találkoztunk. Illetve még annyi, történt, hogy este az eső miatt csak jó későn tudtunk lemenni játszani.

A keddi nap ugyanúgy indult mint a többi szokásos hétköznap, de este apa valamiért nem jött haza. Mikor hallottam, hogy a lift megáll az emeletünkön, többször is odarohantam az ajtóhoz hátha ő jött meg, de sajnos nem. Aztán anya mondta, hogy apa elment szüretelni és csak szerda este jön haza, így megnyugodtam, hogy nem esett semmi baja és nem is azért ment el, mert rosszul viselkedtem. Jól telt az este anyával, voltunk sétálni, ahogy szoktunk, lefekvéskor pedig odakucorodtam az ágy végéhez és ott őriztem anya álmát, hogy ne féljen apa nélkül. Aztán mikor már hallottam, hogy anya elaludt, kimentem a helyemre, mert én már nagy fiú vagyok és egyedül alszom.

Szerda délután megint eljött hozzam Kyra játszani. Sokat labdáztunk, rohangáltunk a dombon és egy új helyet is felfedeztünk, ahol még nagyobb köröket futhattunk és több új kutyussal is összeismerkedtünk. Kyra minden környékbeli kutyát odahívott, aki csak élt és mozgott, így kedvemre kijátszhattam magam. Estére nagyon elfáradtam (főleg, hogy reggel Silver haverommal is "gyilkoltuk egymást" egy órán keresztül), de azért kitörő örömmel üdvözöltem apát, mikor végre valahára hazaért. Aztán összecsuklott a lábam és reggelig meg sem moccantam.

A következő két nap reggelente hatalmasakat játszottam Silverrel, délutánonként és esténként pedig a környékbeli kutyákkal játszadoztam. Kiderült, hogy az egyik barátom Szmötyi (aki egy beagle) elköltözött Miskolcra így sajnos többet már nem játszhatunk egymással.

Szombaton reggel elkísértük apával anyát dolgozni, majd pedig amíg anya dolgozott addig mi elugrottunk a közelben levő Népligetbe. Ahol is apával játszadoztunk sétáltunk. Pár óra múlva visszamentünk anyáért. Ezután következett egy kisebb pihenő, s utána pedig a délutánt a budai hegyekben töltöttük. Elmentünk egészen a Hármashatár hegyen lévő reptérig. Nagyon szép időnk volt.

Vasárnap reggel pedig autóba ültünk és lementünk apa szüleihez, ahol is segítettünk egy kicsit szüretelni. Nagyon élveztem, hogy annyian vannak és rohangálhatok a sorok között. Úgy gondoltam, hogy ami a földre kerül szőlő az az enyém, ezért azokat gyorsan fel is szedtem nehogy más megteszi helyettem, illetve ha nem esett le akkor a vödrökből is elkezdtem szemezgetni. Mondanom se kell, hogy délutánra a nagy rohangálások közben kellemesen elfáradtam és ráadásul még egy csomó bogáncsot is összeszedtem. Így apával otthagytuk a többieket és hazamentünk, s jött a nagy műtét. Ugyanis tiszta bogáncs volt mind a négy praclim és még a tappancsaim közé is ment egy-kettő. Apa lefektetett egy plédre és nagyon óvatosan elkezdte kihúzgálni őket a bundámból illetve a lábujjaim közül. Néha-néha felszisszentem egy kicsit, de mivel apa a műtét közben egyfolytában simogatott és vigasztalt így tudtam, hogy nagy baj nem lehet, majd miután végzett az egyik oldalammal és átgörgetett a másik oldalamra egyszer csak elvesztettem a fonalat és álomba merültem. Mire feleszméltem addigra már apa nem messze tőlem olvasta az újságot.

» griffin naplója

Archívum böngésző

« október 2017  
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Belépés

Keresés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Új felhasználók

  • tamasbege
  • kozmizsuzsi
  • dorottya
  • tóthjenő
  • ozsvaldl

Véletlenszerű képek

 

| Copyright © 2006 www.airedaleterrier.hu - Minden jog fenntartva | Kapcsolatfelvétel |